Welkom in het dierenhotel

Voorop staat dat jouw huisdier het in mijn hotel naar zijn/haar zin moet hebben en zijn/haar roedel (het baasje, gezin) en/of veilige haven niet mag missen. Ik doe dit op de best denkbare manier, en dat is door jouw huisdier een plaatsvervangende roedel en/of veilig haven te bieden. Mijn kleine dierenhotel zal plek bieden aan 4 honden, 4 koppels konijnen, verder is er plek voor o.a. vogels en knaagdieren. De dieren zullen voor zover dit mogelijk is bij mij in huis en met mij samen hun vakantietijd doorbrengen. Je zult ervaren dat jouw huisdier na zijn/haar vakantie misschien moe, maar zeer voldaan weer met jou huiswaarts keert.

Muziek

In mijn dierenhotel staat continu een gezellig muziekje aan. Dit biedt iets vertrouwds en blijkt een positieve werking op mijn gasten te hebben.

Pup ook op vakantie

De meeste hondenpensions nemen om verschillende redenen geen puppy’s aan en ik merk vaak dat de baasjes het zielig en vervelend vinden om hun pup ergens onder te brengen. Ik begrijp dat je het moeilijk vindt, maar eigenlijk is het een hele goede investering in hun opvoeding en ze vinden het nog erg leuk ook (wat is mooier dan veel kunnen spelen met je soortgenoten). Jouw pup staat nog overal voor open en kan bij mij allerlei nieuwe ervaringen op doen en het belangrijkste socialiseren met zijn of haar nieuwe vriendjes.

Proefperiode

Afhankelijk van het ras of omschrijving van de hond wil ik een nieuwe gast soms eerst op proef hebben om te kijken of ik ook deze gast een leuke vakantie kan bezorgen. Sommige baasjes vinden het zelf ook prettig hun hond eerst op proef te laten komen en dat is natuurlijk geen probleem.

Een dag is hiervoor vaak net te kort en ik adviseer dan ook om de eerste dag in de ochtend te brengen en de volgende ochtend of avond weer op te halen.

Voor de andere diersoorten is dit niet noodzakelijk.

Helaas niet alle rassen en geen ongecastreerde reuen

Ik streef er naar elke gast een leuke vakantie te bezorgen. Sommige rassen zijn hier vaak minder geschikt voor of vinden dit gewoon niet leuk. Ook geven veel baasjes aan dat ze hun huisdier niet bij deze rassen willen hebben, deze wens wordt natuurlijk gerespecteerd met gevolg dat ik deze beslissing heb genomen. Rassen, of kruisingen hiervan, die ik om deze redenen helaas niet aanneem zijn bijvoorbeeld de Bull terriër, Pitbull terriër, Bully en Boerboel, voor de gehele lijst met rassen klik hier.

Ook zijn er rassen bijvoorbeeld een Boxer, Duitse dog, Fox-Terriër, Franse Bulldog welke ik alleen met gasten van het andere geslacht plaats, zie ook bovengenoemde lijst voor alle rassen.

Overige huisdieren

Overige huisdieren die ik verzorg in mijn hotel zijn konijnen, cavia’s, vogels en hamsters. Elk van deze dieren is een andere bodembedekking, voer e.d. gewend, om deze reden dien je dit zelf mee nemen. Elk knaagdier, konijn en vogel blijft ook in zijn/haar eigen kooi welke je dan ook mee moet nemen.

Om een reservering in mijn hotel te maken kun je mijn reserveringsformulier gebruiken.

Diverse

Voor meer foto’s en impressies nodigen ik je van harte uit in het fotoboek te kijken.

Graag tot ziens!