De Gouden Eeuw

images-2

Het onderwerp geschiedenis, het eerste dat in mij opkwam, dit ga ik chronologisch aanpakken. Ik weet niet of dit mens- of Nederlander-eigen is, maar natuurlijk volkomen onhaalbaar. Want wat doe je dan met, 4 en 5 mei, Sinterklaas, Pasen, Drie Koningen, Kerst of……

We hebben dus ook eerst, ‘De IJzeren Eeuw’ gezien, dezelfde Hans Goedkoop en dezelfde cameraman, en dan nu ‘De Gouden Eeuw‘. Ik kan het verhaal vertellen, maar de serie zelf kijken is meer dan de moeite waard. En als je dan toch bezig bent, deze zijn grappig ‘Welkom in De Gouden Eeuw‘. Van beide series een geniale toevoeging, ‘De Gouden Eeuw’ krant en ‘De Gouden Eeuw’ glossy.

Gouden-Eeuw

Vier jaar geleden was ik met Jip in een museum in een stad. We kwamen midden in de opname van ‘De Gouden Eeuw’ terecht. Het camera-werk werd oa. verricht door Mark Bakker (dat weet ik dan weer wel) mijn neef. Ik had hem jaren niet gezien en hij, druk met zijn werk, had twee oké drie tellen tijd voor zijn nicht. Want je kon moeilijk een hele crew laten wachten omdat je heel toevallig je nicht tegen het lijf liep. En ik, ja, gewoon trots. Er staat er nog één op de site, ‘De IJzeren Eeuw’, die hadden we dus eerst bekeken. Niet bij stil gestaan, dat oa. mijn neef óók voor deze serie het camera-werk verzorgd had.

Goed camera-werk, Mark!